Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében!

„Rábaszentandrási Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület”

2007. április 30-án alakult meg községünkben a „Nefelejcs Klub” a falunapi ünnepség keretében.  Azóta is szívesen emlékszünk vissza, arra kedves ajándékra, melyet az ovisok saját kezűleg készítettek  minden klubtag részére. Az emblémán névadónk megjelenítése és a megalakulás ideje szerepelt.

Azóta is rendszeresen összejövünk, közös programokat csinálunk, emlékezetesek a kirándulások, társadalmi és kulturális rendezvényeink.

A klubtagok 2012-ben úgy döntöttek, hogy egyesület formában tevékenykednek tovább.  2012. év végén elkészítettük Alapszabályunkat és 2013. évben a Győri Törvényszék jogerős végzéssel bejegyezte szervezetünket „Rábaszentandrási Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület” néven. Az egyesület elnökének Bodács Zitát választotta meg a tagság.

Az Egyesület fő feladatának tekinti a társadalmi ünnepeken, a falunapi műsorok szerevezésében, lebonyolításában való tevékeny részvételt, parkosítási munkákba való besegítést, karácsonyi népszokások fenntartását, kézműves foglalkozást /ajándék készítés, pl. mikulás napi/.

Fontosnak tartjuk a más klubokkal, egyesületekkel való kapcsolattartást, ill. más települések hagyományainak megismerését is. Ennek keretében évek óta részt veszünk a „Rábapartiak Partija” rendezvénysorozaton, melyet minden évben más községben rendeznek meg. A 2013. évben is több sikeres rendezvényben vettünk részt, említést érdemel pl. a Május l-i majálisra a többféle étel készítése, az Ősök tere  átadása alkalmából saját kezűleg csinált rétessel kedveskedtünk a megjelent vendégeknek, nagy sikere volt a karácsonyi ajándékkészítési akciónknak is.

Az Egyesületünk létszáma 22 fő és ez már évek óta egy stabil létszám, ahol idősebb és fiatalabb tagjaink jól együtt tudnak működni.

Go to top